Zoek
Sluit dit zoekvak.

De top 10 speelgoed van het jaar 2021: Ontdek de nieuwste trends en favorieten!

Inhoudsopgave

Van speelgoed tips, reviews tot de beste koopjes, je vind het bij ons!
Photo speelgoed van het jaar 2021

Spelen is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Het stelt hen in staat om hun verbeelding te gebruiken, sociale vaardigheden te ontwikkelen en cognitieve vaardigheden te verbeteren. Speelgoed speelt een essentiële rol in dit proces, omdat het kinderen de mogelijkheid biedt om te verkennen, te leren en plezier te hebben. In dit artikel zullen we de nieuwste speelgoedtrends van 2021 bespreken, de favoriete speelgoedmerken van dit jaar, interactief speelgoed, educatief speelgoed, buitenspeelgoed, creatief speelgoed, populaire speelgoedfiguren van 2021, spelletjes voor het hele gezin, duurzaam speelgoed en de best verkochte speelgoedartikelen van het jaar.

Samenvatting

  • Speelgoedtrends van 2021: interactief, educatief en duurzaam
  • Favoriete speelgoedmerken van dit jaar: LEGO, Playmobil en Barbie
  • Must-haves van 2021: interactieve robots en augmented reality spellen
  • Educatief speelgoed: stimuleert de ontwikkeling van motorische en cognitieve vaardigheden
  • Buitenspeelgoed: trampolines, waterpistolen en skelters zijn populair
  • Creatief speelgoed: knutselsets en bouwpakketten voor eindeloos speelplezier
  • Populaire speelgoedfiguren van 2021: Baby Yoda, Paw Patrol en Frozen
  • Spelletjes voor het hele gezin: Monopoly, Ticket to Ride en Escape Room spellen
  • Duurzaam speelgoed: gemaakt van gerecyclede materialen en biologisch afbreekbaar
  • Best verkochte speelgoedartikelen van het jaar: LEGO Harry Potter kasteel, Nintendo Switch en LOL Surprise OMG poppen.

De nieuwste speelgoedtrends van 2021

In 2021 zijn er verschillende speelgoedtrends die populair zijn bij kinderen. Een van deze trends is STEM-speelgoed (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Dit soort speelgoed stimuleert kinderen om te experimenteren en problemen op te lossen door middel van wetenschap en technologie. Voorbeelden van populaire STEM-speelgoed zijn programmeerbare robots en bouwsets waarmee kinderen hun eigen machines kunnen bouwen.

Een andere trend is sensorisch speelgoed. Dit soort speelgoed richt zich op het stimuleren van de zintuigen van kinderen en het bevorderen van hun sensorische ontwikkeling. Voorbeelden van sensorisch speelgoed zijn squishy ballen, kinetisch zand en fidget toys.

Retro speelgoed is ook weer helemaal in de mode. Veel ouders willen hun kinderen laten kennismaken met speelgoed dat ze zelf als kinderen hadden. Voorbeelden van retro speelgoed zijn houten blokken, knikkers en tolletjes.

Favoriete speelgoedmerken van dit jaar

LEGO is een van de meest populaire speelgoedmerken van dit jaar. Het staat bekend om zijn bouwsets waarmee kinderen hun eigen creaties kunnen bouwen. LEGO stimuleert de verbeelding en creativiteit van kinderen en helpt hen ook bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en probleemoplossende vaardigheden.

Barbie is ook een favoriet speelgoedmerk van dit jaar. Barbiepoppen zijn al tientallen jaren populair en blijven geliefd bij meisjes over de hele wereld. Barbie stimuleert rollenspel en helpt kinderen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Hasbro is een ander populair speelgoedmerk dat bekend staat om zijn bordspellen en actiefiguren. Hasbro heeft een breed scala aan spellen en speelgoed voor alle leeftijden, waardoor het een favoriet is bij zowel kinderen als volwassenen.

Interactief speelgoed: de must-haves van 2021

Productnaam Beschrijving Prijs Beoordeling
FurReal Mama Josie de Kangoeroe Een interactieve kangoeroe die beweegt en geluid maakt. Kinderen kunnen voor haar zorgen en haar baby’s voeden. €69,99 4,5/5
Lego Super Mario Startset Een bouwset van Lego waarbij kinderen hun eigen Mario-levels kunnen bouwen en spelen met een interactieve Mario-figuur. €59,99 4/5
Hatchimals Pixies Crystal Flyers Een interactieve fee die kan vliegen en bewegen. Kinderen kunnen haar besturen met hun handen. €39,99 4,5/5
VTech Kidizoom Duo DX Een kindercamera met twee lenzen en allerlei functies zoals spelletjes en filters. Kinderen kunnen ook video’s opnemen en bewerken. €69,99 4/5

Interactief speelgoed is speelgoed dat reageert op de acties van het kind. Het moedigt kinderen aan om actief deel te nemen aan het spel en helpt hen bij het ontwikkelen van hun cognitieve en motorische vaardigheden. Voorbeelden van populair interactief speelgoed zijn programmeerbare robots, virtuele realiteit headsets en interactieve boeken.

Een voorbeeld van een populair interactief speelgoed is een programmeerbare robot zoals de Sphero Bolt. Met deze robot kunnen kinderen leren programmeren door middel van spelletjes en activiteiten. Ze kunnen de robot besturen met behulp van een app op hun smartphone of tablet en hem verschillende taken laten uitvoeren.

Een ander voorbeeld van interactief speelgoed is een virtuele realiteit headset zoals de Oculus Quest 2. Met deze headset kunnen kinderen virtuele werelden verkennen en interactieve ervaringen beleven. Het stelt hen in staat om te leren en te spelen op een geheel nieuwe manier.

Educatief speelgoed: leerzaam en leuk!

Educatief speelgoed is speelgoed dat specifiek is ontworpen om kinderen te helpen leren terwijl ze plezier hebben. Het stimuleert hun cognitieve, taal-, motorische en sociale vaardigheden. Voorbeelden van populair educatief speelgoed zijn wetenschapssets, taalspellen en puzzels.

Een voorbeeld van educatief speelgoed is een wetenschapsset zoals de National Geographic Mega Science Lab. Met deze set kunnen kinderen verschillende wetenschappelijke experimenten uitvoeren, zoals het maken van vulkanen en het kweken van kristallen. Het helpt hen om meer te leren over de wereld om hen heen en stimuleert hun nieuwsgierigheid.

Een ander voorbeeld van educatief speelgoed is een taalspel zoals Scrabble Junior. Dit spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun woordenschat en spellingvaardigheden. Ze kunnen woorden vormen met behulp van de letters op het spelbord en punten verdienen op basis van de moeilijkheidsgraad van de woorden.

Buitenspeelgoed: voor urenlang plezier in de zon

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het stelt hen in staat om te bewegen, frisse lucht in te ademen en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Buitenspeelgoed is essentieel om kinderen aan te moedigen om naar buiten te gaan en actief te zijn. Voorbeelden van populair buitenspeelgoed zijn waterpistolen, trampolines en fietsen.

Een voorbeeld van buitenspeelgoed is een waterpistool zoals de Nerf Super Soaker. Met dit speelgoed kunnen kinderen elkaar nat spuiten en plezier hebben in de zon. Het stimuleert actief spel en helpt kinderen om samen te werken en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Een ander voorbeeld van buitenspeelgoed is een trampoline zoals de Berg Favorit. Trampolines zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Ze helpen bij het verbeteren van balans, coördinatie en spierkracht.

Creatief speelgoed: stimuleer de verbeelding van je kind

Creatief speelgoed is speelgoed dat kinderen in staat stelt om hun verbeelding te gebruiken en hun creativiteit te uiten. Het helpt hen bij het ontwikkelen van artistieke vaardigheden en stimuleert hun expressie. Voorbeelden van populair creatief speelgoed zijn kunstsets, bouwstenen en verkleedkleding.

Een voorbeeld van creatief speelgoed is een kunstset zoals de Crayola Inspiration Art Case. Met deze set kunnen kinderen tekenen, kleuren en schilderen. Het stimuleert hun artistieke vaardigheden en helpt hen om hun creativiteit te uiten.

Een ander voorbeeld van creatief speelgoed is een bouwset zoals LEGO Classic. Met deze set kunnen kinderen hun eigen creaties bouwen en hun verbeelding gebruiken. Het helpt hen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en probleemoplossende vaardigheden.

Populaire speelgoedfiguren van 2021

Speelgoedfiguren spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Ze helpen bij het stimuleren van rollenspel en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Populaire speelgoedfiguren van dit jaar zijn onder andere Paw Patrol, Baby Yoda en Barbie.

Paw Patrol is een populaire animatieserie voor kinderen waarin een groep puppy’s avonturen beleeft en problemen oplost. De bijbehorende speelgoedfiguren stellen kinderen in staat om hun eigen Paw Patrol-avonturen te creëren en hun verbeelding te gebruiken.

Baby Yoda, ook bekend als The Child, is een personage uit de Star Wars-serie The Mandalorian. Het schattige en mysterieuze personage is enorm populair bij kinderen en volwassenen. Speelgoedfiguren van Baby Yoda stellen kinderen in staat om hun eigen Star Wars-avonturen te beleven en hun verbeelding te gebruiken.

Barbie is al tientallen jaren een favoriet speelgoedfiguur bij meisjes over de hele wereld. Barbiepoppen stellen kinderen in staat om rollenspel te spelen en hun eigen verhalen te bedenken. Ze helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en stimuleren de verbeelding.

Spelletjes voor het hele gezin: de leukste bordspellen en meer

Familie spelletjesavond is een geweldige manier om quality time door te brengen met het gezin en tegelijkertijd plezier te hebben. Het spelen van spelletjes helpt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het bevorderen van samenwerking en het stimuleren van cognitieve vaardigheden. Populaire familie spellen zijn onder andere Monopoly, Jenga en Ticket to Ride.

Monopoly is een klassiek bordspel waarbij spelers onroerend goed kopen, huizen bouwen en proberen hun tegenstanders failliet te laten gaan. Het spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van financiële vaardigheden, strategisch denken en onderhandelingsvaardigheden.

Jenga is een behendigheidsspel waarbij spelers om de beurt blokken uit een toren moeten trekken zonder dat deze omvalt. Het spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van fijne motoriek, concentratie en probleemoplossende vaardigheden.

Ticket to Ride is een strategisch bordspel waarbij spelers treinroutes moeten bouwen en bestemmingen moeten bereiken. Het spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht, strategisch denken en planning.

Duurzaam speelgoed: goed voor de planeet en je kind

Duurzaam speelgoed is speelgoed dat is gemaakt van milieuvriendelijke materialen en op een duurzame manier is geproduceerd. Het is goed voor zowel de planeet als het welzijn van kinderen. Voorbeelden van populair duurzaam speelgoed zijn houten speelgoed en speelgoed gemaakt van gerecycled plastic.

Houten speelgoed is een duurzaam alternatief voor plastic speelgoed. Het is gemaakt van natuurlijke materialen en gaat vaak langer mee dan plastic speelgoed. Houten speelgoed stimuleert de verbeelding en creativiteit van kinderen en is veilig voor gebruik.

Speelgoed gemaakt van gerecycled plastic is een andere duurzame optie. Dit speelgoed wordt gemaakt van plastic dat anders op de vuilnisbelt zou belanden. Het helpt bij het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

De best verkochte speelgoedartikelen van het jaar

De best verkochte speelgoedartikelen van het jaar zijn vaak populair om een reden. Ze hebben vaak unieke functies, zijn van hoge kwaliteit en bieden veel speelplezier. Bij het winkelen voor kinderen is het belangrijk om rekening te houden met de best verkochte speelgoedartikelen, omdat ze vaak een goede keuze zijn.

Enkele van de best verkochte speelgoedartikelen van dit jaar zijn onder andere LEGO sets, Barbiepoppen en bordspellen zoals Monopoly. Deze speelgoedartikelen hebben zich bewezen als favorieten bij kinderen en ouders over de hele wereld.

Conclusie

Het kiezen van het juiste speelgoed is essentieel voor de ontwikkeling en het plezier van kinderen. In dit artikel hebben we verschillende speelgoedtrends besproken, favoriete speelgoedmerken, interactief speelgoed, educatief speelgoed, buitenspeelgoed, creatief speelgoed, populaire speelgoedfiguren, spelletjes voor het hele gezin, duurzaam speelgoed en de best verkochte speelgoedartikelen van het jaar. Door rekening te houden met deze verschillende aspecten bij het winkelen voor kind eren, kunnen ouders ervoor zorgen dat ze speelgoed kiezen dat zowel leuk als leerzaam is. Interactief speelgoed kan de sociale vaardigheden en het probleemoplossend vermogen van kinderen verbeteren, terwijl educatief speelgoed hun cognitieve vaardigheden kan stimuleren. Buitenspeelgoed is belangrijk voor de lichamelijke ontwikkeling en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Creatief speelgoed kan de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen stimuleren. Het is ook belangrijk om te kiezen voor duurzaam speelgoed dat gemaakt is van milieuvriendelijke materialen en veilig is voor kinderen. Door deze verschillende aspecten in overweging te nemen, kunnen ouders ervoor zorgen dat ze speelgoed kiezen dat aansluit bij de behoeften en interesses van hun kinderen, en dat hen helpt om zich op een gezonde en positieve manier te ontwikkelen.

Ontdek de voordelen van een speelgoedvriendelijke PVC-vloer en zeg vaarwel tegen krassen! Met deze vloer hoef je je geen zorgen te maken over beschadigingen door speelgoed. Lees meer over dit onderwerp in het artikel “Speelgoedvriendelijke PVC-vloeren: geen krassen meer!” op EnjoySpeelgoed.nl.

FAQs

Wat is speelgoed van het jaar 2021?

Speelgoed van het jaar 2021 is een jaarlijkse verkiezing waarbij consumenten kunnen stemmen op hun favoriete speelgoed in verschillende categorieën. Het doel van de verkiezing is om ouders en kinderen te helpen bij het kiezen van het beste speelgoed.

Welke categorieën zijn er bij speelgoed van het jaar 2021?

Er zijn verschillende categorieën bij speelgoed van het jaar 2021, waaronder: 0-3 jaar, 4-5 jaar, 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-11 jaar, 12-17 jaar, en de categorie Familie.

Hoe kan ik stemmen op speelgoed van het jaar 2021?

Je kunt stemmen op speelgoed van het jaar 2021 via de website van de verkiezing. Hier kun je per categorie stemmen op jouw favoriete speelgoed.

Wanneer wordt de winnaar van speelgoed van het jaar 2021 bekendgemaakt?

De winnaar van speelgoed van het jaar 2021 wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in november.

Wie organiseert speelgoed van het jaar 2021?

Speelgoed van het jaar 2021 wordt georganiseerd door een onafhankelijke vakjury bestaande uit experts op het gebied van speelgoed en spelletjes. De verkiezing wordt ondersteund door verschillende partners uit de speelgoedbranche.